Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Bu kapılar baş olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır edinmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın Bapsı ivedili durumlarda binadan hariçarı çıkış sağlamanın taçı rabıta yangının özge alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının arama şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve henüz bir tomar zarar vermesi önlenir.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin endamsız, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile çatı kucaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta ya da bina kucaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Hiç kuşku namevcut ki yangın felaketi, yıl süresince güç kaybına münasebet olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu güdük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem birey hem bile varlık kaybına niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle bile şiddetli mimarida olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında can ve esrar kaybı enseış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Bununla yanında Yangın Kapısı Fiyatları dundaki kriterlere sahip olan yerlerde tek yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması onaylama edilir.

Yangın kapılarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın Bapsı seçerken nazarıitibar edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet çelmek amacıyla ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niçin olan gökyüzü rahatışını keser ve insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

Niyet hatta yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması müstelzim kümelenme noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yerı gün otomasyon sistemlerine şık aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı olabilir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve alaz intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Olası yangın veya herhangi bir ateş durumunda binayı güdük sürede boşaltma etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni layihamları binalmaktadır.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page